Back Blast – Jolly Rancher’s Trivia Day for WHAS Crusade for Children – Inferno @ The Station

This morning was another great day in the gloom.  Flip Flop must have been equally as excited about the crisp weather, because he showed up at 5:28am vs. 5:29am.  Spent some time yesterday planning the workout and decided to have a little trivia fun with the PAX who dared to show.

PAX:

  • Flip Flop
  • Holy Roller (R)
  • Brown Water
  • Captain Crunchberry
  • Jolly Rancher (Q)

At 5:30am time was called and announcements were given.  We then picked up the coupons and made our way over to the neighboring law office for some COP, which included:

  • SSH – 25x
  • Downward Dog + Runners Stretches
  • Hillbillies – 10x
  • Bat Wings – 10x

Close enough.  Let’s get busy for The Thang.

The One and Only Thang:

As noted above, I decided to have a little fun with the PAX to help educate them on the good work of the WHAS Crusade for Children.  So, I created 10 questions – most of which had numerical answers.  The objective was that we either went into a plank position or Al Gore while I asked the question and waited for the collective group’s answer.  So, the longer they deliberated, the more the pain.  Once their final answer was received, I revealed the right answer.  And then calculated the numerical difference between their answer and the right answer – which helped dictate the number of reps of a set exercise.  The twist was the closer their answer was to the right answer, the harder the exercise – and vice versa in that the further away their answer was, the easier the exercise.  Here’s the exercises:

  • 0 to 10 – Manmakers
  • 11 to 20 – Weighted Big Boy Sit Ups
  • 21 to 30 – Merkins
  • 31 to 40 – Groiners
  • 41 to 50 – Weighted Squats
  • 50 or over – SSHs

After each question, we took a lap around the law office.  Pretty simple, right?  Problem is – these guys knew NOTHING about the WHAS Crusade for Children.  So, we had to do a couple of modifications.  Questions, the PAX’s attempt at the answer, the right answer an the punishment dealt is as follows:

Question 1 – What year was the Crusade established?

  • PAX Guess – 1970
  • Correct Answer – 1954
  • Punishment – 16x Weighted Big Boy Situps

Question 2 – How long, in hours, does the telethon last?

  • PAX Guess – 16-hours
  • Correct Answer – 30-hours
  • Punishment – 14x Weighted Big Boy Situps

Question 3 – Since inception, in millions, how much money has been raised by the Crusade?

  • PAX Guess – $100M
  • Correct Answer – $190M
  • Punishment – 90x SSHs, single count

Question 4 – How much of the money raised in the Crusade is returned to agencies and hospitals to assist special needs children?

  • PAX Guess – 100%
  • Correct Answer – 100%
  • Punishment – 10x Manmakers

Question 5 – How many KY and IN counties are served by the Crusade?

  • PAX Guess – 60
  • Correct Answer – 190*
  • Punishment – 130x SSHs, single count

Question 6 – What was the total amount raised for the 2019 Crusade?

  • PAX Guess – $6M
  • Correct Answer – $5.69M
  • Punishment – 10x Manmakers

Question 7 – What percentage on an annual basis is raised by local fire departments?

  • PAX Guess – 25% [I think]
  • Correct Answer – 50%
  • Punishment – 25x Merkins

Question 8 – What fire department raised the most money for the 2019 Crusade?

  • PAX Guess – Pleasure Ridge Park Fire
  • Correct Answer – Fern Creek Fire
  • Punishment – Non-quantitative, so we did 30x Groiners as we hadn’t done them yet

Question 9 – How much money, in thousands, did Fern Creek Fire raise?

  • PAX Guess – $150K
  • Correct Answer – $194K
  • Punishment – 44x Weighted Squats

Question 10 – How much money, in thousands, did Pewee Valley Fire raise?

  • PAX Guess – $150K**
  • Correct Answer – $27K
  • Punishment – 133x SSHs, single count

* – Don’t tell the PAX, but this is actually 170 and not 190.  So, we did 20x SSH for extra credit.

** – I was accused of misleading the PAX on this as I told them that they knew Fern Creek raised $194K so you had a baseline.  Confidence was strong given this tidbit of information on their $150K answer; however, they failed to remember how small Pewee Valley [population of 1,500 according to Wikipedia] is in comparison to Fern Creek [population of 18,000 according to Wikipedia].  For those math majors, we crushed them on a per capita basis.

I didn’t really know how this would go.  If the PAX knew their stuff, we could have made quick work of it.  But, if they were terrible it may end up takin the entire time of the workout.  And, if they bantered back and forth and couldn’t decide on an answer, we’d be left holding plank or Al Gore for quite some time.

As you can tell, the PAX did not perform very well.  They got an F.  Disappointment just isn’t strong enough of a word as to how I felt pulling out from The Station.  Let’s hope they just make it up with donations to Crusade as an acknowledgement of their failure.

Mary:

We had just a few minutes left for Mary as we got back to the flag with coupons in tow.  So, circled around for some:

  • Jolly Rancher – Gas Pumps
  • Brown Water – Nolan Ryans
  • Captain Crunchberry – Flutterkicks
  • Flip Flop – Big Boy Situps
  • Holy Roller – Burpees [not surprising]

COT:

Countarama, namearama, announcements and intentions.

Urged the PAX to read the backblast from the GORUCK Tough event last fall and watch the video.  Also talked about the upcoming Taste of the Tough ruck event on August 21.

Ended with some reminders specifically about the WHAS Crusade for Children.  After having three of my children hospitalized at some point in time, I’m certain equipment was used that was donated through the good work of the Crusade.  I’m thankful that 64 years ago someone had the vision to create the organization that has continued to support and save the lives of special needs children.

If you feel froggy, feel free to head over and make your online donation now at http://www.whascrusade.org.

Jolly Rancher out!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: